Anneke

Ik ben Anneke Helderman, geboren in 1984. Sinds april 2015 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk als Shiatsutherapeut, oedeemtherapeut en coach. Ik ben altijd al erg geïnteresseerd geweest in het werken in de zorg. Iets voor iemand kunnen betekenen en een luisterend oor bieden vind ik erg fijn.

Oedeemtherapie (Lymfedrainage) & Coaching
portretNa mijn opleiding fysiotherapie, heb ik in 2009 de opleiding “oedeemtherapie ad modum Vodder gevolgd”, om meer te kunnen betekenen voor mensen die na kanker met vocht problemen kampen. Tegelijkertijd volgde ik een coachingsopleiding om mensen meer inzicht te geven in hun dagelijkse omgang met zich zelf, hun emoties en gedachten, stress en hun omgeving.

Verdieping
Bij mijn toenmalige werkgever, Het Preventiecentrum te Almere, was de connectie tussen lichaam en geest niet onbekend en werd mijn ontwikkeling hierin gestimuleerd. Na de geboorte van mijn eerste dochter Jitske in 2010, ging ik daar, naast mijn werk als oedeemtherapeut, structureel aan de gang met psychosomatiek en bekkenbodemproblematiek.

Zen Shiatsu
In 2011 besloot ik de opleiding Zen Shiatsu te gaan volgen in Amsterdam. Het uitgangspunt dat alles één is vind ik mooi en met mijn handen werken, naast de mentale en fysieke begeleiding, vind ik heerlijk. In 2016 heb ik deze opleiding afgerond.

Toen ik in 2012 na de geboorte van mijn tweede dochter, Nienke, terug keerde op het werk, kon ik aan de gang bij Ciran Almere BV, hier werkte ik als fysiotherapeut aan de fysieke en mentale belastbaarheid van mensen met tal van chronische klachten.

Een gebrek aan tijd deed mij echter in 2015 besluiten weg te gaan bij Ciran en mij volledig te storten op het werken als oedeemtherapeut, shiatsutherapeut en coach voor mijn eigen praktijk.

Baby’s en kinderen
Kinderen en baby’s hebben een speciaal plekje in mijn praktijk. Ze zijn puur en hun overtuigingen en gedragingen zijn nog niet zo diep ingesleten. Vaak reageren kinderen mede daardoor snel op de behandelingen en zijn ze zeer dankbaar.

Naast het geven van behandelingen ben ik ook actief als docent anatomie bij Zen Shiatsu College in Amsterdam en geef ik workshops aan ouders en kinderen. Zie mijn Agenda voor mijn nevenactiviteiten.

Iets voor iemand kunnen betekenen en een luisterend oor bieden vind ik erg fijn