Zen Shiatsu

Vingerdruk

Shiatsu is een 2000 jaar oude Japanse geneeswijze. Letterlijk betekent het woord Vingerdruk. Het gebruik van de vingers om druk te geven op specifieke punten op de energiebanen (meridianen) van het lichaam, is één van de behandeltechnieken die gebruikt wordt bij Shiatsu. Ook kan er druk worden gegeven met de volle hand, delen van de hand, de onderarmen, ellebogen, voeten of zelfs de knieën. Wat er ingezet wordt hangt af van de plek waar behandeld wordt en de persoon zelf. Naast massage/ het geven van druk om de energie (Ki) te verdelen, worden er ook strekkingen uitgevoerd.

Met Shiatsu probeer je de energie gelijkmatig over het lichaam te verdelen. Als op 1 plek in het lichaam de energie onvoldoende aanwezig is, is daar een leegte (kyo). Zo’n plek voelt vaak koud, beweegt weinig mee, maar is tegelijkertijd grenzeloos. Er is een AFwezigheid, vaak weet men niet hoe zo’n plek voelt, er is daar niets. Daar tegenover staat een volte (jitsu). Ervaarbaar als spanning, pijn, stijfheid. Bij een volte heeft men over het algemeen genoeg associaties.
Shiatsu kan deze leegtes voeden en de voltes ontspannen.

Verstoringen van de Ki kunnen de oorzaak zijn van allerlei (beginnende) klachten, zoals:

– vermoeidheid,
– kortademigheid/ benauwdheid,
– buikklachten,
– verstoringen in de emoties (banger, bozer of verdrietiger dan normaal),
– onrust,
– slaapproblemen,
– concentratieproblemen,
– fysieke klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, stijve nek, klachten van de schouders, knieën of heupen.

Zen verwijst in dit verband naar de beoefening van een kwaliteit van zijn, de kwaliteit van het aanwezig zijn.

Behandeling

Een behandeling duurt ongeveer een uur. Bij het eerste consult vindt een intake plaats, gevolgd door een behandeling, de behandeltijd kan dan uitlopen tot 1,5 uur.

Tarief: €70,- per behandeling. De behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de alternatieve geneeswijze in de aanvullende verzekering. Voor meer informatie over de vergoeding per verzekering kijk op: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/shiatsu-therapie
Tevens is het mogelijk een 3-rittenkaart aan te schaffen, voor €195,- of een 5-rittenkaart voor €320,-. De kaarten zijn tot 1 jaar na afgifte geldig.

Een heerlijk cadeau

Natuurlijk is een Shiatsubehandeling ook een heerlijk cadeau om te ontvangen.
Geef de bon bijvoorbeeld met de feestdagen, een verjaardag of valentijn.

Afspraak maken voor Zen Shiatsu
shiatsu

Shiatsu activeert het lichaamsbewustzijn en de mogelijkheden een nieuwe balans te creëren