Kinderen en baby’s

Shiatsu bij kinderen

Waarom komt je kind voor Shiatsu? Kinderen zijn erg gevoelig. En in onze maatschappij komt er veel op ze af. Hierdoor kunnen ze problemen krijgen in het verwerken van alle prikkels en informatie die ze binnen krijgen en raken ze uit balans. Met als mogelijke gevolgen, onrust, slecht slapen, buikpijn, vermoeidheid, boosheid, verdriet of angst, bedplassen of slecht eten.

Shiatsu helpt je kind te ontspannen, te verwerken en zich weer goed te voelen.

kinderen-en-babysVoordat je kind bij mij komt heb ik een gratis en vrijblijvend gesprek met jou als ouder. Uit dit gesprek kan ik opmaken of ik iets kan betekenen voor jouw kind, kun je ervaren of je vertrouwen hebt in mij als behandelaar en kan ik een deel van mijn diagnose opmaken. Na dit gesprek besluiten we gezamelijk of je kind bij mij in behandeling komt.

Zodra je met je kind aan mijn deur verschijnt, ga ik verder met mijn diagnose. Ik observeer hoe je kind eruit ziet, beweegt, praat en reageert. Het is belangrijk dat er een gevoel van veiligheid is.
Kinderen laat ik meestal niet op mijn fouton liggen, dat is erg plat en onbeschermd. Ze mogen zich nestelen in mijn mega zitzak. Voor de warmte eventueel ingepakt in een groot, zacht kleed. Als je kind eenmaal in mijn zitzak ligt ga ik voelen aan de buik onder het mom van voelen wat ze als laatste gegeten en gedronken hebben. De buik vertelt mij welke meridianen (energiebanen) er uit balans zijn. Hiermee voltooi ik mijn diagnose. Daarna begin ik met het geven van shiatsu. Jonge kinderen mogen kiezen waarin ik ze ga veranderen met de shiatsu. Met mijn aanraking verander ik zo 2 benen in een prachtige zeemeerminnen staart!

Na het “massage” onderdeel, mogen ze oefeningen op de bal doen of van mijn grote poster met Shiatsuoefeningen kiezen welke bewegingen ze willen doen. Het mooie is dat kinderen zo intiutief zijn, dat ze meestal oefeningen uitkiezen die ze nodig hebben.

Shiatsu bij baby’s

Bij shiatsu voor baby’s is het doel informatie verschaffen en technieken aanleren aan de ouders. Als ik bij mijn eerste kind had geweten wat ik nu weet, had haar eerste jaar een stuk rustiger verlopen. Kleine tips over hoe je kind te dragen, op te pakken en neer te leggen, kunnen al een wereld van verschil maken. Laat staan dat je ook nog tools hebt om je kind te kalmeren en darmkrampjes en obstipathie te verminderen. En dat alles door even quality time samen te hebben!

Naomi

Behandeling

De behandeling van een kind (0-12 jaar) duurt 30 – 45 minuten.

Tarief: €50 per behandeling
De behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de alternatieve geneeswijze in de aanvullende verzekering. Voor meer informatie over de vergoeding per verzekering kijk op: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/shiatsu-therapie

Afspraak maken voor een kind

De spanningsboog bij kinderen is veelal lager, maar ze reageren meestal ook eerder

Workshop “Slaap lekker”

Ieder kind heeft wel eens problemen met in slaap vallen. Hoe heerlijk is het dan, als je met een paar aanrakingen je kind zo tot rust kan brengen dat hij of zij heerlijk in slaap valt?
Toen mijn kinderen kleiner waren, gaf ik ze tussen de middag wel eens de keus, als ze eigenlijk niet wilde slapen.
“Ga je een dutje doen of zal ik je Shiatsu geven.”
Ze kozen altijd voor Shiatsu en ik wist dat ze dan binnen 10 minuten zouden slapen.
Inmiddels vragen mijn dochters erom als de slaap niet wilt komen. Slagingspercentage 100%.
Graag wil ik deze kennis en kunde overdragen, ik weet hoeveel profijt mijn kinderen (en ik zelf) hebben van deze technieken.
Daarom geef ik een workshop van 3 avonden. Geïnteresseerd? Klik hier om contact op te nemen.
Kosten; €100,-.